Eesti kaunim puitehitis asub Järva-Jaani vallas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Teed Järva-Jaani näitab usutavasti iga GPS-seade, kuid Selikülla sõiduks Järva Teataja fotograafi seade rada ei leidnud. Kuid just seal, Selikülas, asub Eesti aasta kauneimaks puitehitiseks nimetatud Kukemõisa talu.

Talu on projekteerinud arhitekt Emil Urbel, kellele andis neljapäeval selle eest peauhinna kätte Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves.

Metsade rüpes avanev pilt lihtsa ja selge vormiga uuenduslikule ehitisele, milles puit on oskuslikult põimitud vana alusmüüriga, võtab sõnatuks. Must puidust sindlitega kaetud kuubik näib justkui vana alusmüüri kohal hõljuvat. Arhitekt Emil Urbel on väärtustanud nii varemeid kui ka modernset uusehitist.

Kukemõisa talu pererahvas selgitas, et nad on rajanud talu sooviga väärtustada kaunis looduses asuvaid vana karjamõisa lauda varemeid ja proovida neid siduda tänapäevaste vajadustega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles