Teehooldaja loodab Tallinna-Tartu maantee lumevaba hoida

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Järvamaa teehooldaja AS Järva Teed loodab riigi tähtsaima liiklussoone, Tallinna- Tartu maantee lumevaba hoida.

"Teed on läbitavad, aga hästi lumised - tuiskab ja sajab, talv on," ütles ERRi raadiouudistele Järva Teede tehnik Silja Piirisalu.

Piirisalu sõnul tasuks igal pool ettevaatlik olla. "Kui ei ole vaja sõita, siis ärge sõitke. Katsuge olla ettevaatlik ja mõistev."

Suurem lumesadu algas Järvamaal kella 8 paiku, enne seda oli rahulik. "Oleme tegelikult töötanud terve öö, sest eilne lumesadu ja selle tagajärjed vajasid likvideerimist ning jätkame kogu aeg," sõnas Piirisalu.

Teehooldus teostab 23 masinat. See on Piirisalu sõnul peaaegu nende võimete piir. "Hästi vähe on veel varus, aga loodame, et saame hakkama."

"Oleme oma meeskonnaga arutanud, et külma tulekuks saaksid teekatted puhtaks, kuigi lumesadu on küllaltki aktiivne. Soolad, mis on teedele pandud, sellise lumesajuga nii hästi tööle ei hakka. Aga hooldajad annavad praegu maksimumi ja püüavad vältida kinnisõidetud lume või jää teket," rääkis AS Järva Teed juhataja Peep Õun.

Küsimusele, kas nad suudavad ka Tallinna - Tartu maantee pidevalt lahti hoida, vastas Õun, et kindlasti. "Küsimus on peale tulevas lumes ja tuisus, aga Tallinna - Tartu maanteel on peal päris tugevad jõud ja kaasaegne tehnika, nii et siin ei tohiks hätta jääda."(ERR Uudised)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles