Paku aasta teo kandidaate

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel aasta teo konkursil kogus enim hääli Imavere sotsiaalmaja ehitus. Tekstiilikunstniku Mari Vaaderpalli gobelääni «Igatsus Ilumäe otsast» annab Imavere valla sotsiaalnõunikule Ada Nõmmkülale Järvamaa omavalitsuste liidu juht Aivo Prüssel.
Eelmisel aasta teo konkursil kogus enim hääli Imavere sotsiaalmaja ehitus. Tekstiilikunstniku Mari Vaaderpalli gobelääni «Igatsus Ilumäe otsast» annab Imavere valla sotsiaalnõunikule Ada Nõmmkülale Järvamaa omavalitsuste liidu juht Aivo Prüssel. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Aprillis Järvamaal käinud president Toomas Hendrik Ilves süstis meisse optimismi ja soovitas maailma rõõmsamates värvides näha.


Nüüd, aasta lõpu ootel ongi paras aeg mõelda, mida suurepärast aasta jooksul maakonnas korda saadeti – Järvamaa omavalitsuste liit ja Järva Teataja kutsuvad esitama kandidaate konkursile «Järvamaa aasta tegu 2012». See konkurss on juba kümnes.

Järvamaa omavalitsuste liidu tegevdirektor Toomas Tippi ütles, et Järvamaa inimesed ja omavalitsused on aasta jooksul korda saatnud palju. «Kasvanud on kodanikuaktiivsus ja julgus asju muuta. Avatud on uusi ehitisi ja trükivalgust on näinud värsked raamatud,» täpsustas ta. «Omavalitsuste hea koostöö sümbolina avati Järvamaa haigla õendusabi keskus.»

Järva Teataja peatoimetaja Merili Nikkolo sõnas, et kandidaatidest puudust tulla ei tohiks, sest maakonnas on silmapaistvaid tegusid tehtud.

Näiteks on valminud ehitisi. Järvamaa kutsehariduskeskuse tegemistest on maakonnaleht aasta jooksul mitmel korral kirjutanud, valmis Türi toimetulekukooli kauaoodatud remont, Aravetel avati biogaasijaam, Retla kool sai õpilaskodu.

Nikkolo lisas, et aasta tegu ei pea siiski olema ainult ehitis. Miks mitte tunnustada Järvamaa toidupanga loojaid, augustis olnud avatud talude päeva või Tallinnas Ülemiste keskuses olnud Järvamaa päevi. «See nimekiri pole kindlasti lõplik,» märkis ta.

Et pärast jõule algavale rahvahääletusele panna tõeliselt mõjukad kandidaadid ja keegi ei jääks kahe silma vahele, ootame pakkumisi 21. detsembrini.

Kandidaate võivad esitada kõik ja selleks on mitu võimalust.

*Võib Järva Teatajast välja lõigata kupongi ja postitada või tuua see Järva Teataja postkasti (Väike-Aia 5, Paide 72711).

*Võib saata e-kirja aadressile:  merili.nikkolo@jt.ee või jol@jarvamv.ee.

*Võib oma pakkumise koos põhjendusega lihtsalt kirjutada Järva Teataja või Järvamaa Eesti südamaa Facebooki lehele vastava postituse alla. Lisaks saab pakkumisi teha Järva infoportaalis selleteemalise uudise juures.

Pärast jõulupühi, 29. detsembril paneme kaalukamad kandidaadid rahvahääletusele.

2012. aasta säravaim tegu selgub 25. jaanuaril. Võitjale jääb tunnustust meenutama Liis Pihliku tehtud seinavaip.

 

AASTA  TEOD

2003 Imavere kõrts

2004 Türi staadion

2005 võidupüha paraad Paides

2006 Eesti tõe ja õiguse aasta üritused Albu vallas

2007 Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskuse külastuskeskuse valmimine

2008 segakoor Suisapäisa teguderohke aasta

2009 Paide spordihall

2010 Mäo liiklussõlm

2011 Imavere sotsiaalmaja

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles