Järva-Jaani noorte tants pälvis «Koolitantsul» esikoha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
järva-jaani rühm
järva-jaani rühm Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Täna õhtul lõppes mitmeid kuid kestnud "Koolitantsu" maraton ning finaalvoorus Pärnus pärjati parimaid. Ka Järvamaad esindanud trupid pälvisid tunnustust.

10.-12. klasside estraaditantsude seas tunnistati laureaadiks Järva-Jaani noorte esimene liikumisrühm tantsuga "Selle aja tants".
Samas vanuserühmas Eesti tantsude seas pälvis vanuseastme eripreemia Järva-Jaani teine noorte liikumisrühm tantsuga "Aga, mis meil viga elada".
Rühmad pääsesid edasi maakondlikult festivalilt Paidest piirkondlikule festivalile Pärnu. Täna õhtul toimus Pärnus lõppvoor, kus žürii valis iga astme parimaid.
Kuna noored olid pikast päevast väsinud, siis sõitsid nad enne laureaatide kuulutamist juba koju. "Me ei uskunud, et me võiksime midagi võita," ütles Järva-Jaani noorte esimese liikumisrühma tantsija Maarja Terras.
Mõlema liikumisrühma juhendaja Ülle Vaas ei uskunudki võitu enne seda, kui Järva Teataja helistas peakorraldajale ja sai uudisele kinnitust. "Ongi nii või? Tõsi ka? Nüüd ma hakkan juba vaikselt uskuma... Ma ei oska midagi öelda," ütles Vaas ja puhkes nutma. "Issand, ei tea, kas ma täna õhtul magama jäängi. Jumal küll."
Rühmade juhendaja oli niivõrd vapustatud ega suutnud täpsemaid kommentaare anda, kuid oli selge, et esimest korda Järvamaale osaks saanud au, oli teda tõsiselt liigutanud.
Festivali peakorraldaja Marge Ehrenbusch ütles, et tänavu said igast voorust edasi tõepoolest järjest paremad tantsud, mis tagas eriti tugeva taseme. "Nüüd võikski kummutada selle arvamuse, mida paljud koolitantsijad arvavad, et võidavad ainult suured Tallinna trupid," märkis Ehrenbusch. "Järva-Jaani pole suur koht, aga on nii kõvasti tantsuareenile pressinud, tiitleid võitnud ja on tase omaette."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles