Kenya kodanik tuli Türi valla neiule kosja

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abielusõrmus
Abielusõrmus Foto: AP / Scanpix

9. jaanuaril peeti Türi vallas Meosaare külas politsei poolt kinni ebaseaduslikult Eesti Vabariigis viibiv Kenya kodanik.

20-aastane noormees oli Eestisse saabunud eelmise aasta suvel Soome Vabariigist, kus tal oli küll elamisluba, kuid selle kehtivus lõppes 2012. aasta lõpus ja uut ei olnud ta vormistanud. Eestisse tuleku põhjuseks olid romantilised suhted eestlannaga ja temaga abiellumise soov.

Kuna tulevane peig viibis Eestis siiski ebaseaduslikult, pidas politsei ta kinni ja koostas talle ettekirjutuse Eestist vabatahtlikult lahkumiseks 15 päeva jooksul. Noormehel võimaldati liituda IOM VARRE programmiga, mis tähendab, et ta on nõus ise vabatahtlikult oma kodumaale pöörduma Rahvusvahelise Migratsiooni Organisatsiooni abiga. See võimaldab talle seda, et kui Kenyas on ametlikud dokumendid korda aetud ja mehel on soov tagasi pöörduda Eesti Vabariiki ning siin abielluda, siis mingeid piiranguid riiki sisenemiseks talle politsei määranud ei ole.


VAATA VIDEOT!

Copy

Märksõnad

Tagasi üles