Ees ootavad rahvamatkad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jaanuari lõpus ja veebruari keskpaigas on tulemas kaks tavapärast rahvamatka.

26. jaanuaril kell 12 saab Järva-Madiselt vallamaja eest alguse ka liikumisürituste sarja «Liikumist ja sportimist harrastav Järvamaa 2013») avaetapiks olev kuus kilomeetrit pikk 33. Tammsaare rahvamatk. Samas kuulutatakse välja ka XXXVI A. H. Tammsaare nimelise Albu valla kirjanduspreemia laureaat.

Matka kohapealne korraldaja Malle Lomp ütles, et seekord lõpeb matk Simi­salu loodusmaja asemel A. H. Tammsaare muuseumis Vargamäel juures.

Lomp lisas, et see, kas matkalised saavad muuseumi juurde rühkida üle raba või on ainuvõimalus liikuda mööda teid, selgub lähipäevil.

Lomp kutsus kõiki matkahuvilisi end kirja panema ning matka ja sarja osalejakaarte kasutama.

Täiskasvanutele on matkal osalustasu 0,6 eurot, lisatasu eest saab osta toidutalongi. Kirja saab end panna kella 11st vallamaja juures.

17. veebruaril kell 10 viib seitsmes Järvamaalt pärit admiral Johan Pitka mälestuseks peetav rahvamatk huvilised Jalgsemalt Peetrisse.

Kaitseliidu Järva maleva noorteinstruktor Urmas Piigert andis teada, et matk on liikumissarja teine etapp ning see meenutab Järvamaa üht kuulsamat meest, tugevdab kodanike ühtekuuluvustunnet ning propageerib liikumist ja sportimist.

Järva maleva buss stardib Peetrist kell 9, et viia matkajad Jalgsemale admiral Pitka mälestuskivi juurde. Seal kulgeb ligi 20 kilomeetri pikkune matkatee läbi Järva-Jaani Peetrisse tagasi.

Äraväsinute tarvis liigub matkaliste järel väikebuss, kus jalgu puhata, samuti on korraldatud esmaabi. Poolel teel Peetrisse ootavad matkalisi kosutav kuum tee ja pirukad ning finišis soe supp.

Osalustasuks on üks euro. Huvilised saavad end kirja panna 11. veebruarini Järva maleva telefonil 717 9749 või e-posti teel: urmas.piigert@kaitseliit.ee. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles