Nädalavahetusel vaatleme aialinde

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Eesti ornitoloogiaühing kutsub täna ja homme vaatlema aialinde, et tunda või tundma õppida talvel koduümbruses esinevaid linde.

Aialinnuvaatluses osaleda on lihtne ja võtab aega vaid tunni. Selleks tuleb valida aias või pargis hea nähtavusega vaatluskoht, mis on lindude toidumaja või toitmispaiga läheduses ning leida tund vaba aega valitud kohas lindude tegevuse jälgimiseks.

Selle tunni jooksul tuleb kõik vaatluspaigas kohatud linnuliigid kirja panna ning iga liigi puhul üles märkida kõige suurem korraga nähtud isendite arv.

Tulemused saab sisestada aialinnuvaatluse kodulehel asuvasse online-ankeeti või interneti puudumisel saata ürituse koordinaatorile aadressil: Eesti Ornitoloogiaühing, Veski 4, Tartu 51005.

Täpsemad juhised talvises aialinnuvaatluses osalemiseks ja andmete edastamiseks leiab selleks loodud kodulehelt www.eoy.ee/talv. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles