Kersti Sarapuu vastus Isamaa ja Res Publica Liidule

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kersti Sarapuu
Kersti Sarapuu Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Pole ju enam saladus, et selle nädala alguses IRL allkirjastas uue koalitsioonileppe Reformierakonnaga, millega liitusid ka teised senised koalitsioonipartnerid. Meile heideti ette seda, mida IRL tegelikult ise tegi - partnerite tagaselja loodi uus koalitsioon.

IRLi iga hinna eest võimu säilitada ja argpükslikkust näitab seegi, et uue koalitsiooni moodustamine ajastati täpselt selleks ajaks, kui ma olen puhkusel ja kodumaalt 16 000 kilomeetri kaugusel ning minu võimalused protsessis osaleda ja ennast ning erakonna au kaitsta piiratud.

Vanast koalitsioonist lahtiütlemiseks tuleb volikogus leida uue koalitsiooni loomisele õigustus ja meile avaldada umbusaldust ja see edukalt läbi hääletada. Nii et süüdistused on koostatud stiilis andke meile inimene ja meie ütleme põhjuse. Samamoodi võiks süüdistada ükskõik millist valitud ametikandjat kui on olemas piisavalt palju volinike allkirju.

Umbusaldajad võiksid niipalju tunda kohaliku omavalitsuse korralduse seadust, et teada, et kui linnavolikogu esimees on esitanud tagasiastumispalve, siis avalduse esitamisele järgnevast päevast on ta ametist vaba. Seega, ei ole mina enam Paide linnavolikogu esimees ja umbusalduseks erakorralise volikogu kokkukutsumine on pelgalt poliitiline komejant. Ei saa umbusaldada seda, kes ei ole enam ametis.

Kersti Sarapuu

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles