Orienteerujad tulid juubeli-jooksul viiendaks

Kristo Kivisoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud laupäeval Kilingi-Nõmme metsades olnud  50. jüriöö jooksul jäi Järvamaa orienteerujate esindusvõistkond viiendaks, korrates sellega järvakate aegade parimat kohta.


Orienteerumisklubi JOKA president Paul Poopuu sõnas, et jüriöö jooks on  Eesti orienteerumise tuntuim ja pikimate tavadega võistlus. «Tänavusel,  50. jooksul asus 34,5 km ja 80 kontrollpunktiga rajal rändauhinna eest heitlema 55 viieliikmelist võistkonda,» ütles ta. «Järvamaa orienteerumisklubi JOKA oli esindatud nelja võistkonnaga.»

Poopuu sõnas, et avavahetuse võit on orienteerujate seas alati olnud hinnatud. JOKA esindusvõistkonna liikmel Kristjan Trossmannil õnnestus jooks lõpetada teisena. «Väga hea avavahetuse tegi oma esimesel jüriöö jooksul startinud Ilmar Udam JOKA kolmandast võistkonnast, lõpetades kaheksanda kohaga,» lisas ta.
Teises vahetuses jooksid naised. «JOKA esindusvõistkonnas startis Kadi-Liis Minn, kes tegi küll hea jooksu, ent ei suutnud vältida öises metsas vigu ja saatis kolmanda vahetuse mehe Jaan Tarmaku metsa üheksandana,» meenutas Poopuu.

Tarmak on Poopuu hinnangul öistel radadel alati hästi võistelnud, nii ka seekord. Läbinud vahetuse kuuenda ajaga, tõstis ta ka võistkonna samale kohale.
Poopuu sõnas, et võtmeetapiks on tihti osutunud naiste neljas vahetus, nii läks see ka nüüd. «Meie esindusvõistkonnas tegi suurepärase jooksu Sigrid Ruul, kes läbis oma etapi neljanda ajaga ja tõstis ka võistkonna neljandale kohale,» selgitas ta.
Poopuu hinnangul oli olulisem, et JOKA oli taas auhinnakohtadele heitlemas, sest teise koha võistkond oli vaid 16 sekundi kaugusel.

Viimases vahetuses Tiit Tähnasel võistkonda poodiumikohale joosta siiski ei õnnestunud, ent JOKA võistkond lõpetas suurepärase viienda kohaga. Sellega kordasid järvalased oma parimat tulemust jüriöö jooksudel.
JOKA II võistkond jäi 15. veteranide võistkond JOKA Masters 32. kohale, olles veteranidest kuuendad. (JT)

TULEMUSED

Järvamaa meistrivõistlused valikorienteerumises

Mehed: I Margus Marrandi, II Argo Loo, III Tiit Poopuu.

Naised: I Sigrid Ruul, II Siiri Poopuu, III Rita Ojala.

Järvamaa koolinoorte meistrivõistlused valikorienteerumises

VI-VII klass: tüdrukutest Tene Must ja Egle Vestrik, poistest Martin Sulg.

VIII-IX klass: tüdrukutest Evely Kaasiku ja Triin Põldpüü, poistest Martin Liidlein.

X–XII klass: poistest Lauri Lainemäe (kõik võitjad TMGst). 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles