Baaris kaht inimest pussitanud mees soovib kergemat karistust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna vangla söökla.
Tallinna vangla söökla. Foto: Toomas Huik

Aasta tagasi Paides baaris kaklusse sattunud ning seejärel kaht inimest pussitanud noormees ei leppinud Pärnu maakohtu otsusega saata ta reaalselt vanglasse ning taotles lõppeval nädalal Tallinna ringkonnakohtus karistuse kergendamist.

Pärnu maakohus mõistis 32-aastase Janek Merisalu mullu oktoobris süüdi ettevaatamatusest raskete vigastuste tekitamises ja kehalises väärkohtlmises ning karistas teda lühimenetluse korras üheaastase vangistusega. Kuna Merisalul oli ka varasema kuriteo eest osa karistusest kandmata, kujunes tema lõplikuks vangistusaja pikkuseks kaks aastat, üks kuu ja 17 päeva.

Merisalu ja tema kaitsja pidasid maakohtu otsust liialt karmiks ning viisid kaasuse Tallinna ringkonnakohtusse. Lõppeval nädalal arutlusel olnud apellatsioonkaebuses taotlesid nad Merisalule rahalist karistust. Ringkonnakohus kuulutab lahendi 28. veebruaril.

Süüdistuse järgi tekkis Merisalul mullu 18. veebruari hilisõhtul Paides Pärnu tänaval asuvas pubis tüli teiste baarikülastajatega. Tekkis kaklus, mille käigus haaras Merisalu noa ja hakkas vehkima meeste suunas, kes teda ründasid. Merisalu tabas üht meest kahel korral kehasse, tekitades talle raskeid vigastusi, teine mees sai aga noahaavadest kergemalt vigastada.

Merisalu tunnistas hiljem, et haaras noa, kuid kinnitas, et soovis vaid ennast kaitsta. Merisalu sõnul soovis ta küll pubist välja joosta, kuid teda rünnanud isikud ümbritsesid teda ning seetõttu see tal ei õnnestunud. "Mul ei olnud plaanis kedagi vigastada, tahtsin vaid teisi endast eemale hoida ja pubist lahkuda. Ei tahtnud, et mind teiste nähes oleks oimetuks taotud," rääkis Merisalu kohtus.

Kohus asus siiski seisukohale, et enesekaitseks noaga teisi lüües pidi Merisalu mõistma, et võib tekitada kannatanutele raskeid tervisekahjustusi. (BNS)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles