Ilm soosis matkajaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: anu puusepp/ järva infoportaal

Samal ajal kui tuhanded suusatajad sättisid pühapäeva hommikul suusaninad ootama Tartu maratoni avapauku, asutas ligi 400 matkajat end ligi 20kilomeetrisele Jalgsemalt Peetrisse viivale jalgsimatkale.

Tänavu leidis admiral Johan Pitka auks korraldatav rahvamatk aset juba seitsmendat korda ja korraldajate väitel ei näita üritus väsimuse märke.

Kaitseliidu Järva maleva ja eriorganisatsioonide, Järva-Jaani ja Kareda vallavalitsuse ning Järvamaa spordiliidu ühismatk oli liikumissarja «Liikumist ja sportimist harrastav Järvamaa 2013» II etapp. Eesmärk oli meenutada Järvamaa üht kuulsamat meest, tugevdada ühtekuuluvustunnet, propageerida liikumist ja sportimist Järvamaal.

Järva maleva noorteinstruktor Urmas Piigert ütles, et nimekirja järgi oli matkajaid 387, ent neid võis tulla rohkemgi. «Mõni lõpetas Järva-Jaanis ära ja matkaga liitus neidki, kes polnud eelnevalt registreerunud,» täpsustas ta.

Piigerti hinnangul kulges matk kenasti ja äpardusteta. «Kõik olid heatujulised,» kinnitas ta. Ilmataatki oli Piigerti meelest armulikum ning sellist koledat ja läbilõikavalt külma tuisuilma kui eelmisel aastal ta matkalistele kaela ei saatnud.

Neile, kes on Pitka matkal käinud kolm või rohkem korda, loosisid korraldajad välja tavapärase admiralimõõga. Sellel aastal naeratas õnn Germo Vahemäele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles