Päästeosakonna juhti tunnustati teenetemedaliga

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lääne päästekeskus

Maavanem Tiina Oraste autasustas 21. veebruaril Päästeameti Lääne päästekeskuse Järvamaa päästepiirkonna juhatajat Janar Kärnerit Järvamaa teenetemedaliga. Kärner pälvis kõrge tunnustuse aktiivse ja tulemusliku tegevuse eest Järva maakonna turvalisemaks muutmisel.

Janar Kärner on Päästeameti Lääne päästekeskuse Järvamaa päästepiirkonda juhtinud alates aastast 2006. Enne seda töötas ta kolm aastat päästjana Koeru päästekomandos. Tema juhtimisel on tugevnenud komandode päästevõimekus, on komplekteeritud professionaalsed päästemeeskonnad, mille tulemusena on päästjate reageerimine erinevatele sündmustele ning nende lahendamine kõrgel tasemel. Järjepidev töö komandodega ning koostöö teiste päästevaldkondadega ja koostööpartneritega on oluliselt mõjutanud tulekahjude arvu vähenemist Järvamaal. Lisaks tulekahjudele on märgatavalt vähenenud ka tules hukkunute arv. 2012. aastal saavutati seis, kus Järvamaal polnud ühtegi tulesurma.

Lisaks komandode töö juhtimisele on Janar Kärner aktiivselt osalenud maakonna päästealase ennetustöö planeerimisel ja läbiviimisel. Tema osalusel on Järvamaal juba aastaid korraldatud edukalt erinevatele sihtgruppidele suunatud tule- ja veeohutusalaseid koolitusi ja teavitusüritusi.

Ta on tunnustatud koostööpartner ka teiste ametkondade esindajate poolt, osaledes erinevates turvalisuse tagamisega seotud projektides ja ettevõtmistes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles