Järvamaa haigla võib jääda ööpäevase kirurgia ja sünnitusabita

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Sotsiaalministeeriumis valminud haiglavõrgu arengukava järgi kaob Järvamaa haiglast ööpäevane kirurgia ja sünnitusabi. Sama saatus ootab ees veel seitset haiglat.

Äsjavalminud haiglavõrgu arengukava järgi vajab suuremaid ümberkorraldusi kuni kaheksa Eesti haiglat. Kõige olulisem punkt ekspertide abiga valminud arengukavas on, et esmatasandi maakondliku vastutusega haiglateks liigitatud Võru, Valga, Põlva, Järvamaa, Rapla, Läänemaa, Jõgeva ja tõenäoliselt ka Hiiumaa haiglas mõne aja pärast ööpäevast kirurgia- ja sünnitusabi enam ei ole, kirjutab LP.

Miski ei kao kohe, vaid etapikaupa, kuid alles siis, kui eraõiguslikud teenuseosutajad ja nende omanikud ehk haiglad ja kohalikud elanikud on muudatusteks valmis.

Kõigisse esmatasandi haiglatesse jäävad alles üldkirurgia ja günekoloogia plaanilised teenused päevakirurgiana, mis ei vaja erakorralise kirurgilise abi 24/7 valmisolekut. (ERR Uudised)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles