Toeta lihtsate väärtuste monumendi rajamist Türile

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Juba mai lõpuks kerkib Türile lihtsate väärtuste monument, mille autor Sandra Allemann kogub internetilehel hooandja.ee oma ettevõtmise tarvis toetust.

Allemann selgitab hooandja.ee lehel, et magistritööga, mis käsitleb karastatud maalitud klaasi, valmib kunstiprojekt lihtsate väärtuste monument. «See on suurim ja töömahukaim teos, mille olen ette võtnud ning nõuab koostööd erinevate erialaspetsialistide, ettevõtete ja heade inimestega. Minu jaoks tähendab lihtsate väärtuste monumendi teostamine, et unistusi saab ellu viia ka väikeses Eestis ning selleks ei pea tingimata minema kodust kaugele. Kõigi heade hooandjate poole pöördun selle tõttu, et vajan toetust materjali ja klaasikinnituste soetamiseks,» kirjutas ta.

«Monumendi maalitud triibustiku vahele on kogutud heade ja lihtsate inimeste eluväärtused. Sain monumendi loomiseks inspiratsiooni vanaema kootud kaltsuvaipadest, mille värviliste ridade vahele ta aegade jooksul argiseid muresid on kudunud. Igas kaltsuvaibas on koe- ja lõimelõngad. Koelõngad annavad vaibale tema pehmuse ja kodususe ning just pehmemad väärtused nagu näiteks peresuhted, austus, sõprus ja tervis on elus peamised. Lihtsate väärtuste monument on kõigile neile, kes monumendi ridu lugedes tunnevad ära tuttavad eluvaated. Lihtsate väärtuste monumendi eesmärk on leida elujaatust ja elurõõmu ning pöörata tähelepanu sellele, mis tegelikult elus oluline on.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles