Maakonda lisandub kaks kergliikusteed

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rulluisutaja.
Rulluisutaja. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Regionaalminister Siim Kiisler andis heakskiidu kergliiklusteede rajamiseks Lokutale ja Koigi külla. Üle Eesti sai toetust 13 projekti.

Kiisleri selgitusel on kõik teelõigud tiheda liiklusega, kus seni on tulnud jalakäijatel kõndida elu ohtu seades sõidutee ääres. «Selliste teede ehitamine annab väga paljudele vanematele võimaluse saata oma lapsed kooli ilma, et nad peaksid muretsema sõidutee ääres liikuvast lapsest meetri kauguselt mööda kihutavate veokite pärast,» lausus ta.

Rohkem kui 122 876 euro eest valmib kergliiklusteede võrk Lokuta küla ja Türi linna vahel ning 64 000 eurot kulub Koigi–Päinurme tee ja selle lähiala kergliiklustee rajamiseks.

Regionaalminister Siim Kiisleri ütlust mööda on riik tõmmanud otsusega joone alla 2011. aastal alanud kergteede kavale. «Selle kava käigus paneb riik 6,13 miljoni euroga õla alla 38 kergliiklustee ehitamisele, neist 25 objekti on juba valmis,» täpsustas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles