Paide toetab eakaid kuni 200 euroga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Eile esitas Paide linnavalitsus volikogule menetleda eakate ja eakate organisatsioonide toetamise korra määruseeelnõu.

Eelnõu võimaldab Paide linna sissekirjutusega eakatel taotleda aastas kuni 200 euro suurust toetust eluasemekuludeks, retseptiravimite ostuks ning sõidu ja eluliselt vajalike kulutuste katteks.

Samuti võimaldab eelnõu linna eakatega tegelevatele organisatsioonidele ülelinnaliste ettevõtmiste ja väljasõitude korraldamiseks kuni 3000 eurot aastas.

Linnaeelarvesse on plaanitud eakate sotsiaalseks kaitseks ja nende tarbitavate teenuste parandamiseks 30 000 eurot. Kooskõlas eakate organisatsioonidega kasutab linnavalitsus raha ka investeeringuteks ja ehitustöödeks, et linna objektidel eakatele paremaid tingimusi luua.

Toetuste taotlemise võimalus on rahvastikuregistri järgi Paides sissekirjutust omavatel ja alaliselt elavatel eakatel ja nende lähedastel.

Toetusavalduste hindamiseks moodustab linnavalitsus komisjoni, kuhu kuuluvad linna aukodanikud ja vapimärgi kavalerid.  (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles