Vanalinna elanik peab järgima seadust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide raekoda
Paide raekoda Foto: AFP / Scanpix

Homme korraldavad muinsuskaitseamet ja Paide linnavalitsus raekoja saalis vanalinna muinsuskaitsealal asuvate ehitiste omanikele teabepäeva.

Järvamaa vaneminspektori Tiit Schvede andmetel on vanalinna muinsuskaitsealal 180 mitmesugust ehitist, nagu elamud, haldushooned, alajaamad, kirik, apteegiladu. «Minu teada pole viimase viie aasta jooksul sellist teabepäeva tehtud ja inimesi teavitatud, mis on vanalinna väärtus, mida hoida, kaitsta, kuidas sellesse suhtuda,» selgitas ta. «On esinenud juhtumeid, kui inimene ei teagi, et ta elab muinsuskaitsealal, millega kaasnevad teatud nõudmised.»

Vastavalt sellele on muinsuskaitsjad välja pakkunud ka teemasid. Arhitektuurimälestiste peainspektori Merle Kinksi teema on muinsuskaitselised vaatekohad planeeringutes, nõunik Jaan Vali tutvustab muinsuskaitsealal asuvate väärtuslike hoonete sisu hindamist ja remonti.

Nõunik Ants Kraut puudutab arheoloogiliste uuringute ja järelevalve vajadust, eriti Vallimäe ümbruses ja Tallinna tänavas. Arhitektuuriajaloolane Oliver Orro võtab rääkida muinsuskaitseala väärtustest.

Tiit Schvede lisas, et muinsuskaitsjatele on seejuures oluline kuulda inimeste muredest, mistõttu on asjatundjad valmis küsimustele vastama. Teabepäev on tasuta ja algab homme Paide raekojas kell 10.30. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles