Lillelaat purustab rekordeid

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi lillelaadal Järve talu taimi laadal müüv Merike Rosenberg loodab kolme päevaga lahti saada tuhandest tomatitaimest.
Türi lillelaadal Järve talu taimi laadal müüv Merike Rosenberg loodab kolme päevaga lahti saada tuhandest tomatitaimest. Foto: Tiit Reinberg

Türi lillelaada korraldaja Eino Sepp sai telefonitsi kurjustada inimestelt, kes tahtsid tulla lillelaadale müüma, kuid laadaplatsil polnud neile pakkuda ruutmeetritki.

Kui müüjate suur huvi laada vastu oli juba ammu teada, üllatas Seppa, et ka külastajaid oli eelmise aastaga võrreldes rohkem.


Laada esimestel tundidel oli ilm  jahe ja rahvast nappis, kuid koos päikesega ilmus kohale ka rahvamass. «Möödunud aastal oli reedel kella 15ks 2200 külastajat, aga täna

(eile – toim)

samaks ajaks üle 3000,» selgitas ta.


Järve talu taimi müüv Merike Rosenberg tunnistas, et konkurents on müüjate vahel tihedamaks läinud, eriti puudutab see tomatitaimedega kauplejaid. «Naerame siin, et kõik ehitusmehed, kes on tööta jäänud, on hakanud tomateid kasvatama,» ütles ta.


Äri kõrbemist Rosenberg ei karda, sest on kasvatanud tomatitaimi aastaid ja tal on laatadel palju püsikliente.


Türil loodab ta kolme päevaga ära müüa tuhat taime.


Kuigi Järve talu tomatitaimi on teisteltki laatadelt osta, pole Rosenbergi meelest Türi lillelaadale Eestis konkurenti. «Türi on võimas!» sõnas ta. Kui tihenenud konkurentsis müüjatel kauplemine ei edene, võivad nad Rosenbergi ennustust mööda pühapäeval hindu langetada. «Ega keegi taha taimi koju tagasi viia,» põhjendas ta.


Tomatitaimi müüv Türi valla elanik Ly Talik oli sama meelt, et kui ostjaid peaks vähem tulema ja nad loevad raha varasemast rohkem, võivad laada viimasel päeval hinnad kukkuda.


Suurt hinnalangust Talik siiski ei ennustanud, sest isegi praeguste hindade juures selle äriga rikkaks ei saa.


Kümmekond aastat Türi lillelaadal tulpe ja teisi lilli müüv Kalev Tartu ütles, et võrreldes möödunud aastaga on erinevus üksnes see, et müüjaid on rohkem.


Kui eelmistel aastatel tuli aastas taimedele kroon või paar otsa, on nüüd Tartu hinnangul hinnad samaks jäänud või isegi natukene odavnenud. «Mingit drastilist muutust pole, ikka sama vana hea Türi lillelaat,» lisas ta.


Nii lille- kui köögiviljataimi müüv Airi Sepp tunnistas eile lõunaajal, et esimestel müügitundidel on just lilled paremini kaubaks läinud, kuigi räägitakse, et inimesed tahavad rohkem potipõllundusega tegeleda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles