Lastefond toetab Ambla laste kunstiteraapiat

Merili Nikkolo
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ambla vallas asub ka Aravete keskkool.
Ambla vallas asub ka Aravete keskkool. Foto: Andrus Eesmaa/Järva Teataja

Ambla vallavalitsus koostöös SA Tartu Ülikooli Kliinikumi lastefondiga viib läbi projekti «Sisemine loovus annab jõudu», mis kestab käesoleva aasta aprillist juunini. Projekti eesmärgiks on kunstiteraapiaga toetada Ambla valla koolinoori.

Ambla vallas on umbes 2000 elanikku, nendest üle 300 on lapsed. Vallas on kolm haridusasutust ning koolinoorte probleemidega tegelevad lastekaitsespetsialist, noorsootöötaja ja Aravete keskkooli koolipsühholoog-sotsiaalpedagoog. Järvamaa suurimaks probleemiks on aga lastepsühhiaatri puudumine. Raskendatud on ka psühhoteraapia teenuse kättesaadavus, andis teada lastefond.
Vajaliku teenuse saamiseks peavad vanemad koos lastega sõitma kodukohast rohkem kui saja kilomeetri kaugusele. Kahjuks puuduvad paljudel peredel võimalused nii kaugel spetsialisti vastuvõtul käimiseks.

Ambla valla lastele vajalike nõustamisteenuste kättesaadavuse parandamiseks alustatakse sel kevadel koostöös Lastefondiga grupiteraapiat „Sisemine loovus annab jõudu“. Projekti maksumuseks on 2010 eurot, millest 1760 tasub fond ning ülejäänu katab vald. Grupiteraapia sisuks on kunstiga tegelemine. Läbi loovate ülesannete saavad lapsed võimaluse väljendada raskeid või segadust tekitavaid tundeid turvalisel viisil. See on ainulaadne tee suhtlemiseks ja mõistmise saavutamiseks. Protsess kasvatab sõltumatust, sisemist teadlikkust ning isiksuse tervist ja terviklikkust.
SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond on laste ravitingimuste parandamiseks annetusi kogunud alates 2001. aastast ning seega üks vanimatest Lõuna-Eestis tegutsevatest heategevusfondidest. Lastefondi missioon on äratada kaaskodanikes hoolivust ja tähelepanu kõige õrnemate ja nõrgemate suhtes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles