Hundid ja karud tekitasid tuhandeid eurosid kahju

Merili Nikkolo
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hunt
Hunt Foto: AP / Scanpix

Keskkonnaamet hüvitas põllumeestele enamiku 2012. aastal hundi, karu ja ilvese tekitatud kahjust.

Keskkonnaameti looduskaitse bioloog Tõnu Talvi lausus, et Järvamaal läks eelmisel aastal hundi nahka neile teadaolevalt 66 lammast ja karud maiustasid 14 mesitarust pärit meega. «Selle rõõmu eest maksis keskkonnaamet 11 kahjusaajale kokku hüvitisena välja 11 878 eurot,» ütles ta. "Loodan, et möödunud aastast võtsid õppust nii põllumehed kui kiskjad."

Eelmisel aastal murdsid suurkiskjad kahjuaktide järgi Eestis 746 lammast, 18 vasikat, 4 koera, 1 varsa ja 1 kodukitse ning rüüstasid 92 mesitaru. Kahjustusi oli kõikides Eesti maakondades. 2011. aastaga võrreldes oli kahjude suurus oluliselt väiksem.

Huntide tekitatud kahju hüvitati 99 taotlejale summas 71 122 eurot, ilveste kariloomade murdmisi kompenseeriti 8 taotlejale summas 1453 eurot ja karud tekitasid mesitarude kahjustusi 27 mesinikule, hüvitati kahjud summas 14 565 eurot

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles