Paides saab vaadata kommunismiohvrite rändnäitust

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Tänasest kuni 9. maini  on kommunismiohvrite memoriaali asukoha ja ideekavandite rändnäitus avatud Paide Kultuurikeskuses.

Rändnäitusega kutsustakse vaatajaid kommenteerima näitusetöid ja memoriaali rajamise ideid. Näitust saab vaadata ja kommenteerida ka internetis www.arhliit.ee/memoriaal.

Kultuuriministeerium edastab näituse lõppedes võistlustööd koos kommentaaridega Vabariigi Valitsusele arutamiseks, kes teeb ka lõpliku otsuse memoriaali rajamise osas.

Kultuuriministeerium ja Eesti Arhitektide Liit korraldasid eelmisel aastal kommunismiohvrite memoriaali ideekavandi konkursi. Esimene ja teine koht läksid jagamisele, kolmandat kohta välja ei antud. Esimese ning teise koha vääriliseks tunnistas žürii ideekavandi märgusõnaga VEST, mille autorid on Armin Valter ja Joel Kopli ning ideekavandi märgusõnaga MÄLUTULBAD, autoriks Koit Ojaliiv.

Kommunismiohvrite memoriaali ideekonkursile laekus kokku 66 võistlustööd. 2011. aastal eksponeeriti võistlustöid Tallinnas Eesti Arhitektuurimuuseumis.

Sel aastal saab näitust vaadata veel Viljandis ja Tallinnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles