Relvaluba aegub 177 järvalasel

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jahilaskur Ülo Mets soovitab huvilistel tulirelva soetamine tõsiselt läbi kaaluda. Ka tasuks enne reaalse ostutehinguni jõudmist end relvatootjate kodulehel pakutavaga kurssi viia.
Jahilaskur Ülo Mets soovitab huvilistel tulirelva soetamine tõsiselt läbi kaaluda. Ka tasuks enne reaalse ostutehinguni jõudmist end relvatootjate kodulehel pakutavaga kurssi viia. Foto: Kristo Kivisoo / Järva Teataja

Käesoleval aastal aegub ligi 7000 relvaluba, mida on tavapärasest pea poole rohkem. Seetõttu kutsub politsei relvaomanikke aegsasti relvaluba vahetama.

Korrakaitsepolitseiosakonna politseikapten Sven Põierpaasi sõnul kohustab relvaseadus relvaloa vahetamist alustama vähemalt kuu enne loa kehtivuse lõppemist. «Aegumisel kaotab relvaluba kehtivuse ning kehtetut relvaluba vahetada ei ole võimalik. Sellisel juhul tuleb omanikul relvad politseisse hoiule tuua, teha relvaloa saamiseks uus taotlus ning sooritada relvaeksam,» ütles ta. «Seega on kindlasti mõistlikum hakata luba varem uuendama, kui jääda viimasele hetkele.»

Aeguvate relvalubade suurem hulk on seotud sellega, et neid antakse välja tsükliliselt, kuna relvaluba kehtib viis aastat. Eestis on üle 28 000 relvaomaniku. Lääne prefektuuri korrakaitsebüroo lubadetalituse juhataja Külli Veberi andmetel on Järvamaal relvaomanikke 648, relvaluba aegub sel aastal 177 inimesel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles