Kontsert tõi monumendile poolehoidjaid juurde

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel toimus Türi kultuurimajas heategevuslik kontsert, millega koguti toetust Türile lihtsate väärtuste monumendi püstitamiseks.

Kuulajate-vaatajate ette astusid ansamblid Avaja, Naised ning Oma lugu ja Haldi Välimäe. Lihtsate väärtuste monumendi idee autori, kunstiakadeemia tudengi Sandra Allemanni sõnade kohaselt ei pidanud kohale tulnud veidi enam kui poolsada inimest pettuma. Ta ütles, et kontsert oli südamlik ja liigutav ning läks hinge nii kuulajatele kui ka esinejatele endile. «Kogusime annetustena 320 eurot, see on päris kena summa,» avaldas Allemann.

Monumendi rajamiseks käib rahakogumine ka annetuskeskonnas Hooandja.ee, praeguseks on koos juba enam kui 2000 eurot. Allemann arvas, et vajaliku summa, ligi 4000 eurot saab ta igal juhul kokku ning maikuu lõpuks kerkib Türi kultuurimaja ette karastatud ja maalitud klaasist monument. Allemann sai inspiratsiooni vanaema kootud kaltsuvaipadest, mille värviliste ridade vahele on ta aegade jooksul argiseid muresid kudunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles