Naiskodukaitsjad panid koormusele vastu

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

3.-5. maini toimus Valgamaal Naiskodukaitse koormusmatk, millest võttis os 13 Naiskodukaitse ning 3 Kodutütarde võistkonda. Järvamaa naised näitasid oma head vormi, tasuks saadi tubli teine koht.

Võistlus oli raske ja pingutustnõudev. Kahe öö ja päeva sisse mahtus hulgaliselt põnevaid väljakutseid ja eneseületusi.Võistlejatel tuli muuhulgas end proovile panna öises laskmises, esmaabi situatsioonülesande ja luureülesande lahendamises, jõe ületamisel. Samuti tuli valmistada räätsad ning neid ka sihtotstarbeliselt kasutada. Paljudele võistlejatele oli omaette katsumuseks orienteerumisülesanne, kus kasutada olid mitteharjumuspärased abivahendid (nt 1938. a kaart, aerofoto jms).

Koormusmatka võitis Tallinna ringkond. Teise koha sai Järva ringkond koosseisus Vivika Barnabas, Evelin Metsaots, Terje Albert ja Kaire Lätte. Kolmandale kohale tuli Tartu I võistkond.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles