Parimaks sommeljeeks valiti järvalane

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters / Scanpix

Neljapäeval Tallinnas Estonia Talveaias toimunud Eesti Parim Sommeljee 2013 võistlusel valiti parimaks Paidest pärit Kristjan Markii.

Restoranis Balthasar töötav Markii on parima sommeljee tiitli pälvinud ka varem. Seekordne tiitel oli talle juba neljas. Eesti esindajana võtab Kristjan Markii osa ka Euroopa meistrivõistlustest, mis toimuvad San Remos.

Võistluste esimeses voorus kirjeldasid osavõtjad pimedegustatsioonil punast ja valget veini, vastasid kirjalikult 49 küsimusele, tuvastasid pimedegustatsioonil viit erinevat jooki ja soovitasid etteantud menüü juurde jooke. Finaali pääsejad pakkusid vahuveini, dekanteerisid valget veini, pidid valima veini või õlle juustusuupiste juurde, näitasid teadmisi S.Pellegrino vee äratundmisel ja lahendasid üllatusülesandeid.

Eesti parima sommeljee võistlus toimusid juba kolmeteistkümnendat korda. Võistlusi korraldab Eesti Sommeljeede Assotsiatsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles