Raha vedeleb maas

Kristo Kivisoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Iva
Kaia Iva Foto: Tiit Reinberg

Euroopas ületavad otsesed alkoholist tulenevad kahjud aktsiisitulusid üle kümne korra, Eestis veelgi rohkem.

Kaia Iva
riigikogu liige, IRL

Viimasel aastal maailma tabanud majandus- ja finantskriis on sundinud ka Eesti valitsust otsima kokkuhoiukohti, kärpima kulusid ja leidma täiendavaid tuluallikaid.
Eriti valusad on arutelud, kui jõutakse järjega tervishoiu rahastamiseni. On teada, et üldine kriisiolukord loob soodsa fooni tervisehädade tekkeks ja süvenemiseks. Samas laekub maksuraha vähem ja kulutusi tuleb koomale tõmmata.
Eesti ühiskond hävitab end rahvana ise
Probleeme lahendades on tagaplaanile jäänud sammud, mida oleks vaja teha homsele mõeldes. Julgen väita, et raha vedeleb maas ja me ei korja seda üles. Õigem oleks küll öelda, et raha vedeleb pudelis...
Eestis tarbitakse alkoholi palju ja liigtarbimisest tulenevad majanduskahjud on suured. Maailma tervishoiuorganisatsiooni hinnangul põhjustab alkoholi tarbimine üle kuue liitri elaniku kohta tõsiseid tervisekahjustusi, majanduslikke ja sotsiaalseid probleeme kogu ühiskonnas.
Eestis tarbitakse iga elaniku (imikud ja raugad sealhulgas) üle 12 liitri puhast alkoholi, kusjuures maha on arvutatud turistide ostud ja lisatud eeldatav salaalkohol.

Lähemalt loe laupäevasest Järva Teatajast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles