Kevadpealinna esindus sõidab suvepealinna

Merili Nikkolo
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna kell 13.02 algas kevad. Türist sai taas kevadpealinn.
DMITRI KOTJUH, JÄRVA TEATAJA/SCANPIX
Täna kell 13.02 algas kevad. Türist sai taas kevadpealinn. DMITRI KOTJUH, JÄRVA TEATAJA/SCANPIX Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Reedel, 21. juunil sõidab kevadpealinna esindus vallavanem Pipi-Liis Siemanni juhtimisel suvepealinnale tiitlit üle andma, andis teada Türi vallavalitsus.

Pärnu linnapea ja linnavolikogu esimees kutsusid sõpru teemapealinnadest tähistama koos pidulikku hetke, mil Pärnust saab Eesti Suvepealinn.
Kell 18 toimub pidulik suve avamise tseremoonia Kesklinna sadama kail ja Pärnu jõe akvatooriumil. Tunnistuse, mis kinnitab Pärnu saamist suvepealinnaks, saatis Tallinna linnasekretär Toomas Sepp eile Tallinna Miinisadamast teele Mereväe patrull-laevaga Ristna, mis toimetab tunnituse reedeks Pärnusse. Pidulikul tseremoonial annab suvepealinna tiitli Pärnule üle Tallinna linnapea Edgar Savisaar. Toimuvad sõnavõtud. Kohal on ka kevadpealinn Türi ning talvepealinn Otepää esindajad. Avatseremooniasse on põimitud nii muusikat kui sporti. Jõel on veeatraktsioonid ja jahtide paraad.
Esmakordselt saab Pärnu jõel näha Eestis ainsa hõljuklaua Flyboard esmaesitlust. Esinevad Pärnu Poistekoor, Ivo Linna ja Anti Kammiste ning Tallinna poolse kingitusena suvepealinnale ansambel Põhja-Tallinn.
Pärnu on Eestimaa suvepealinn 1996. aastast
Kevadpealinn Türi lõpetab oma 14. hooaja laupäeval, 22. juunil kell 20 lauluväljakul, kus peetakse jaanituld.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles