Võistluslehmad said šampoonipesu

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna Eesti põllumajandusmuuseumis aset leidvale konkursile «Viss 2013» minekuks pesid Järvamaa kutsehariduskeskuse õppurid eile lehmi lausa šampooniga.

«Kui mina teen oma hoolealuse Malli esitlemiseks soengu ja panen selga piduliku valge pluusi, siis ka temas peab kõik kaunis olema. Lehma kaunile välimikule tõmbab pilgu tema läikiv karv,» selgitas esimest korda lehma esitlema minev põllumajanduse eriala teise kursuse õppur Pille-Riin Reinaus.

Hinnatava udara kuju toob paremini esile kohev sabatutt ja sedagi püütakse tupeerides saavutada.

Järvamaa kutsehariduskeskus läheb tootmisjuht Mae Alviste andmetel tänavu konkursile kahe lehma, Malli ja Lilliga. Lillit esitleb Reinausi kursusekaaslane Jaan Piigert.

Järvamaalt osaleb Eesti kauneima vissi valimisel 17 lehma. Kümne lehmaga on esindatud Aravate Agro, kelle loomad on loomakasvatusjuht Karin Puhke hinnangul kõik erilised.

Võistlusväljal on ka Tammsaare OÜ ja Risti Agro Asi lehmad.

Kokku astub täna Eesti põllumajandusmuuseumis 24. konkursil «Viss 2013» võistlustulle 124 lehma, kelle seast valitakse välja kauneimad eesti punast ja eesti holsteini tõugu lehmad.

Koostöös Eesti tõuloomakasvatajate ühistuga tehtavale lehmade iludusvõistlusele on põllumajandusmuuseumi direktori Merli Silla andmetel hinnata toodud 74 eesti holsteini ja 49 eesti punast tõugu lehma 28 põllumajandusettevõttest. Kohtunikud on Ungarist ja Rootsist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles