Töötus on kolmandat kuud vähenenud

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Juuni oli kolmas järjestikune kuu, kui töötus Järvamaal vähenes. Kuu viimasel päeval oli Järvamaal 855 registreeritud töötut, mis on 4,9 protsenti tööealisest elanikkonnast.

Eesti töötukassa Järvamaa osakonna juhataja Eha Tasangu ütlust mööda on nende töövaldkond kokku kuivamas. «Muidugi rõõmustan, et töötus langeb, kuid muretsen, et nii võib töötus peagi langeda alla kriitilise nelja protsendi piiri ja siis pole tööandjatel enam valikuvõimalust,» selgitas ta.

Kokku oli kuu jooksul arvel 942 töötut. Uusi töötuid registreeriti juunis 108, neist kaheksa olid töö kaotanud koondamise tõttu. Rohkelt oli tööleasujaid – 107. Veel lõpetati töötus isiku sooviavalduse alusel 11 inimesel ja 27 ei pöördunud kokkulepitud ajal töötukassasse. Kolm inimest alustas Tasangu ütlust mööda ettevõtjana, neist kaks said ettevõtluse alustamise toetust. «Alustatud ettevõtluse valdkonnad olid raamatupidamisteenuste osutamine ja vabaaja tegevuste korraldamine,» täpsustas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles