Ervita rabas algas mustikate korje

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ervita rabas kasvavad kultuurmustikad 7,5 hektaril. Ettevõtja võiks neid kasvatada suuremalgi pinnal, kui vaid korjajaid rohkem oleks.
Ervita rabas kasvavad kultuurmustikad 7,5 hektaril. Ettevõtja võiks neid kasvatada suuremalgi pinnal, kui vaid korjajaid rohkem oleks. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Sellest esmaspäevast alanud mustikakorjel Ervital tegutseva perefirma rabas oli esimesel päeval ametis üle 50 marjakorjaja.

Järvamaal Ervita külas tegutseb mustikate kasvatamise ja müügiga Krullode perefirma Ervita Marjakasvatuse OÜ. Kui eelmisel aastal kurtis Ole Krullo korjajate vähesust, siis tänavu oli neid korje hooaja esimesel päeval juba viiekümne ringis.

Kui esimesel päeval saabus marjakorjajaid vaid lähipiirkonnast - Ervita ja Koeru kandist ning Järva-Jaanistki, siis oodatud on kõik huvilised. „Mida kaugemalt, seda enam tasub tulla rohkemakesi,“ kutsus Krullo. "Näiteks Paidest väljuv Koeru-Ervita buss peatub vaid kilomeetri kaugusel rabast ja selle kellaajadki on korjamiseks sobilikud," teadis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles