Miljonile toovad projektid lisaks üheksa

Kristo Kivisoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kersti Sarapuu
Kersti Sarapuu Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Valitsuste kehtestatud omavalitsuste laenupiir kuuskümmend protsenti eelarveaasta omatuludest pole majanduslik, vaid poliitiline.

Kersti Sarapuu
Paide linnapea, Keskerakond

Veel selle aasta lõpuni on omavalitsustel võimalik esitada investeerimiseks projektitaotlusi, kus igale oma  panustatud miljonile saab Euroopa Liidu tõukefondidest taotleda lisaks üheksa miljonit.
Edaspidi tuleb omavalitsustel kõik linna arenduseks tehtud ettevõtmised sada protsenti kinni maksta, mis teeb kõik kümme korda kallimaks.
Seetõttu tuleb kõik võimalused linna arendamiseks ära kasutada, sest teist samasugust võimalust ei tule enam iial. Ka on ehitushinnad praegu odavamad kui ilmselt lähima kümne aasta jooksul.
Valitsuste omavalitsustele kehtestatud laenupiir 60 protsenti eelarveaasta omatuludest pole majanduslik, vaid poliitiline. Seega oleks tänavu tark seda piiri kas või ajutiselt suurendada, et vaatamata maailmamajanduse kidumisele ja siseriiklikule surutisele, Euroopa Liidu (EL) tõukefondide raha võimalikult suures mahus ja tõhusalt ära kasutada. Toetusraha raisku lasta oleks valitsuspoliitikutele andestamatu viga.

Lähemalt loe teisipäevasest Järva Teatajast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles