Paide jäätmejaam alustas tööd

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide jäätmejaama avamine
Paide jäätmejaama avamine Foto: Tiit Reinberg

Täna avas uksed Paide uus jäätmejaam, mis teeb linna ja lähipiirkonna inimestele eri liiki jäätmete kogumise märgatavalt paremaks ja mugavamaks.

Vana prügimäe ja reoveepuhastusjaama taha kerkivasse jäätmejaama saavad Paide linna ja valla ning Väätsa valla inimesed tuua taaskasutatavaid ja ohtlikke jäätmeid, vanametalli, ehitus- ja lammutusjääke ning suuremõõtmelisi jäätmeid.


Paide abilinnapea Kaido Ivaski hinnangul peaks uus jäätmejaam tegema inimestele tunduvalt mugavamaks ka eri liiki jäätmete korrapärase käitluse, sest päris kõikjal Eestis pole jäätmete kogumise võimalused nõudmistele veel järele jõudnud. «Seni tuli näiteks ohtlikke jäätmeid viia ühte paika, aga suuregabariidilisi jäätmeid sai ära anda ainult Väätsa prügilas, kuhu Paidest on mitukümmend kilomeetrit,» selgitas ta. Ivask loodab, et uus jäätmejaam teeb lõpu mööbli- ja ehitusprahihunnikutele, mis aeg-ajalt korteriühistute prügikonteinerite kõrvale tekivad.


Paide jäätmejaama esimese järgu ehitustööde maksumus on 10 066 469 krooni. Keskkonnainvesteeringute Keskus eraldas sellest 8 901 687 krooni. Paide linna omarahastus on 1 146 560 krooni, 3645 krooniga kaasrahastab ehitustöid Paide vald ja 14 577 krooniga Väätsa vald.


Jäätmejaama ehitasid OÜ Betoneks Ehitus, OÜ Tafrix ja AS Järva Teed. (JT)


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles