Rahvatantsijad võistlevad omaloomingus

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Jan Vutt

Täna kogunevad Tammsaare muuseumi kiigeplatsile segarahvatantsurühmad, et pärimuskultuuri aastasse sobivalt esitada rahvalike viiside saatel omaloodud tantse.

Ettevõtmise korraldaja, SA Tammsaare Muuseum Vargamäel juhataja Aune Suve-Küti selgitusel on teisele võistutantsimisele tulemas viis rühma üle Eesti. «Arvata on, et tänavugi näeb tantsudes tuntud eesti rahvatantsude, nagu labajalavalss, reinlender, valss ja polka, elemente ja seadetele uudset lähenemistki,» sõnas ta.

Järvamaalt on tulekust teada andnud vaid Albu segarahvatantsurühm Kakerdaja, kus seitse aastat on tantsinud ka Suve-Kütt. Ülejäänud neli rühma tulevad Pärnumaalt ja Põltsamaalt.

«Kahju, et Järvamaa kümmekonnast segarahvatantsurühmast pole tänavu teised leidnud võimalust osalema tulla. Ei tea, kas on aeg vale või ei jõudnud info kohale, sest omaloomingut peaks ju rühmadel jaguma,» arutles ta. «Kel tahtmine tekib, võib tulla esinema ka ekspromt, oodatud on kõik.»

Parim omaloominguline tantsu selgitab Suve-Küti selgitusel välja kolmeliikmeline žürii ja publikul on võimalus valida oma lemmik.

Samuti lubas Suve-Kütt, et pealtvaatajatel igav ei hakka ja kõik, kes soovivad, saavad ka tantsida. Selleks on simmanile esinema kutsutud Väikeste Lõõtspillide Ühing.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles