Esimesse klassi astujaid on 307

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Järva maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna andmetel läheb Järvamaal tänavu esimesse klassi 307 last ehk ühe võrra rohkem kui möödunud õppeaastal. Ühtekokku istub koolipinki 3388 last.

Haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja Inge Mihkelsaar andis teada, et esmakordselt kooliteed alustavaid lapsi on kõige rohkem Paide linnas, kus esimesse klassi läheb kokku 101 last. Türi valla koolides alustab 77 kooliuusikut. Kümnendates klassides alustab õppetööd 198 õpilast ehk kahekümne võrra vähem kui mullu. Ühtekokku istub Järvamaa koolipinki 3388 last. Võrreldes möödunud õppeaastaga on õpilaste arv vähenenud 108 võrra.
Suurima õpilaste arvuga koolid on Paide Gümnaasium (555 õpilast), Paide Ühisgümnaasium (553 õpilast) ja Türi Põhikool (534 õpilast). Maakonna väikseim kool on 16 õpilasega Kabala Kool-Lasteaed.
Õpetamise eest kannab Järvamaa koolides hoolt kokku 422 õpetajat. Uusi pedagooge lisandub kümme, kes enamus on tulnud teistest maakondadest. Uute direktorite juhtimisel alustavad õppeaastat Türi Toimetulekool ja Kabala Kool-Lasteaed.

1. septembril alustavad õppeaastat Türi Ühisgümnaasium, Türi, Imavere, Laupa, Roosna-Alliku ja Väätsa Põhikoolid ning Kabala Kool-Lasteaed. Teistes koolides algab õppetööd 2. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles