Paidesse kerkib maantee äärde kolm uut kaubanduskeskust

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endise Paide piimakombinaadi kontorihoone asemele kerkib Bauhofi ehitusmaterjalide kauplus ja ruumi jääb veel ühele kaubanduskeskusele.
Endise Paide piimakombinaadi kontorihoone asemele kerkib Bauhofi ehitusmaterjalide kauplus ja ruumi jääb veel ühele kaubanduskeskusele. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Paide piimakombinaadi kolmekorruseline kontorihoone läheb lammutamisele ja sinna kerkib Bauhofi ehitusmaterjalide pood ning veel üks kaubanduskeskus.

Osaühingule Asratem kuulub Paides Prääma teel kinnistu, millel asub piimakombinaadi kontorihoone koos maanteeni ulatuva haljasalaga.
Paide linnavalitsus kehtestas sellele krundile osa-ala detailplaneeringu, mis lubab sinna ehitada kolm kuni kolme korrusega äri- või tootmishoonet.
Detailplaneeringu kohaselt läheb piimakombinaadi kolmekorruseline kontorihoone lammutamisele. Uute hoonete suurim lubatud pindala on 13 500 ruutmeetrit, parkimiskohti peaks praegusele piimakombinaadi esisele haljasalale tulema 214.

Asratemi projektijuht Kristian Kahre selgitas, et kõnealusele krundile tuleb kaks kaubanduskeskust, üks neist on ehitus- ja aiakaupu müüv Bauhof. Kui majandus järgmisel aastal taastub, avab Bauhof uksed pooleteise aasta pärast.
Ta tunnistas, et läbirääkimised on käinud nii suurte ehitusmaterjalide poodidega kui ka toidupoe kettidega, ent midagi kindlat pole teise kaupluse osas veel kokku lepitud.

Järgmise aasta lõpuks peaks Paidesse Prääma tee äärde praeguste aiamaalappide koha peale kerkima Espaki 13. ehitusmaterjalide kauplus. Konkureeriv Bauhofi kauplus jääks seega Espakist kõigest kiviviske kaugusele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles