Maailmarändur jõudis Järvamaale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esnas aitas Šveitsi rännumehel Markus Zohneril öömaja otsida kohalik elanik Milvi Tamar, kelle lahkus rännumeest liigutas.
Esnas aitas Šveitsi rännumehel Markus Zohneril öömaja otsida kohalik elanik Milvi Tamar, kelle lahkus rännumeest liigutas. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Šveitsi näitleja ja lavastaja Markus Zohner on oma 4000-kilomeetrise jalgsirännakuga Veneetsiast Peterburi iidse merevaigukaubatee jälgedes jõudnud Eestisse ja Järvamaale.

Zohner alustas rännakut Itaaliast möödunud aasta detsembris ja on kaheksa kuuga läbinud kümmekond riiki ning jõudnud eelviimasesse rännakupunkti.

Zohner ütles, et Eestis viibib ta  veel nädala ja juba kuu aja pärast loodab jõuda lõpp-peatusse.
Zohner liigub jalgsi ja kasutab sõiduvahendeid ainult siis, kui on vaja näiteks piiri ületada või minna tagasi punkti, kus ta on juba käinud.

«On päevi, mis on raskemad. Täna (pühapäeval – toim) oli tobe päev, sest pidin pikalt ootama, mil vihm järele jääb,» selgitas ta. «Lõpuks oli nii hilja ja ma polnud enam midagi korraldanud. Täna oli väsitav, kuid tavaliselt tunnen end ikka õnnelikult ja hästi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles