Arhitektid tutvusid Paidega

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arhitektid peavad aru kultuurikeskuse projekteerija Hans Kõlliga (keskel), kuidas maja nüüdisaegsemaks muuta.
Arhitektid peavad aru kultuurikeskuse projekteerija Hans Kõlliga (keskel), kuidas maja nüüdisaegsemaks muuta. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Eesti arhitektide liidu igaaastane maakonnapäev tõi eile paarkümmend liidu liiget tutvuma Paide hoonetega. Linnarhitekt Marje-Ly Rebas lausus, et mõte külastada Paidet sai alguse eelmisel aastal Jõgeva maakonna päevalt, mil ta kutsus neid vaatama äsja remondiga uue ilme saanud raekoda.

Eile seadsidki arhitektid sammud esmalt sinna, seejärel jalutasid nad läbi vanalinna spordihalli. Põhjalikumalt uurisid arhitektid Paide kultuurikeskust ja arutlesid tuleviku üle seoses plaaniga ehitada see ümber nüüdisaegseks kontserdimajaks.


Rebas lausus, et ringkäigus osalesid ka kultuurikeskuse algsed projekteerijaid ning paaritunnise külastuse eesmärk oli kuulda arhitektide ettepanekuid maja ümberehituseks.


Veel külastasid nad Paide uut lastaeda ja noortekeskust.


Eesti arhitektide liidu direktor Ingrid Mald-Villand sõnas ringkäigu poole peal, et arhitektidele jätsid spordihall, raekoda ja vanalinn väga hea mulje. Viimase puhul soovitasid nad hoida vana. «Üks hoone oli Rüütli tänavas liiga ära rekonstrueeritud,» lisas ta.


Mald-Villand lausus, et kultuurikeskuses seoses loodavad nad, et suudetakse siiski hoida olemasolevat ja suuri ümberehitusi ei tule. «Maja vajab lihtsalt remonti, sest on ajale jalgu jäänud,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles