Jahimees tabas hiigelsuure karu

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Septembri algul lasti Kõrvemaa jahtkonnas pärast kolmetunnist jälitamist maha karu, kes kaalus 366 kilogrammi. Eesti jahimeeste seltsi tegevjuhi asetäitja Andres Lillemäe peab nii suurt looma looduse imeks.
Septembri algul lasti Kõrvemaa jahtkonnas pärast kolmetunnist jälitamist maha karu, kes kaalus 366 kilogrammi. Eesti jahimeeste seltsi tegevjuhi asetäitja Andres Lillemäe peab nii suurt looma looduse imeks. Foto: Erakogu

Ligi kaks kuud kestnud karujahihooajal on Järvamaa jahimehed lasknud kolm mesikäppa. Karude arvukus on jäägrite hinnangul tõusuteel, tänavu on nähtud lausa nelja emakaru, järel neli poega.

Oktoobri lõpuni kestval jahihooajal lubab keskkonnaamet küttida Järvamaal kaheksa mesikäppa, praegu on neist lastud kolm.

Keskkonnaameti metsanduse peaspetsialist Aleksander Siimenson täpsustas, et karu on tabatud Koeru, Lehtse ja Kõrvemaa jahtkonnas. «Kõrvemaa oma oli väga suur, peaaegu Eesti rekord,» lisas ta.

Karujahis osalenud Kõrvemaa jääger Igor Homin selgitas, et loom kaalus 366 kilogrammi.

Homin lausus, et niisugust karujahti, kui nüüd septembri algul, pole tal enne olnud. Nimelt läks karu laskma  jahiturist, kelle lask ei surmanud looma hetkega, nii et Homin jälitas koos vennaga teda öises metsas kolm tundi.

Lõpuks sai karu surmava lasu rabakraavi ületades ja kukkus vette.

Eesti jahimeeste seltsi tegevjuhi asetäitja Andres Lillemäe teada on suurim Eestis kütitud karu kaalunud vähemalt 380 kilogrammi. «Nii suuri karusid lastakse võib-olla kord kümne aasta jooksu,» ütles  ta.

Lillemäe lisas, et ka Kõrvemaal lastud karu on Eesti mõistes väga kogukas. «See on looduse ime, kui loom nii suureks kasvab,» lisas ta.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles