Tõnis Kõiv: Sarapuu pakkus mulle töökohta

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Sarapuu
Arvo Sarapuu Foto: Marina Puškar

Riigikogu liige Tõnis Kõiv kirjutab oma blogis, et viis aasta tagasi pakkus Arvo Sarapuu talle pealinnas töökohta, kui Reformierakond aitaks Kersti Sarapuul tõusta linnapeaks.

Kõiv kirjutab: «Olles 2004. aasta aprillis veel viimaseid nädalaid Paide linnapea tegi Arvo Sarapuu mulle konkreetse pakkumise: tema korraldab mulle töökoha Tallinnas ja minu ülesandeks jääb tema abikaasast Reformierakonna toel linnapea tegemine. Lükkasin ettepaneku pikema jututa tagasi, sest sellised kaubad on amoraalsed. Pakkusin vastusena välja, et enne kui Kersti võiks üldse linnapea kohast mõelda, peaks ta harjutama abilinnapeana.»

Kõiv kirjutab veel: «Tegelikult ei ole asjalikel tegijatel üldsegi vaja, et neid keegi mingite hämarate kokkulepete alusel kuskile aitaks, et siis elu lõpuni tänuvõlglaseks jääda. Asjalikud inimesed saavad ise hakkama. Kaido Ivaskil ei ole kindlasti vaja Arvole ninjatüdrukut mängida ja vihmavarju hoida. Ivask on pika abilinnapea staaziga end juba piisavalt tõestanud, ta saab iseseisvalt hakkama.

Paides valijate tahtega arvestamata sõlmitud võimuleppes on inimestega manipuleerimise maik man. Aga inimestega manipuleerimine ei ole koostöö. Koostöö teevad võrdsed partnerid, kes austavad teineteist. Kes ei sõida spordihoone juhi valimisel võimupartnerist üle ja ei upita pukki inimest, kelle põhihuvi on hoopis Türi vallavanemaks saamine, aga mitte spordihoone edukas majandamine. Kes ei paku valimiskampaania käigus võimuliidu partneri esindajate poolt täidetud ametikohti teistele vabadena välja.»

Arvo Sarapuu kommentaar: «Mul on päris kahju valimispalavikus inimestest, kes on valmis ükskõik milleks, et pildile saada. Ma ei mäleta juba mitmendaid valimisi jutti üritab Kõiv minu najal üles ronida. Mulle jääb aga täiesti arusaamatuks, kuidas minu kirumine Paide elu paremaks muudab.
Ulmelugude austajaid aga pean kurvastama - mina ei ole Tõnis Kõivu oma palgale himustanud. Nüüd pakun talle küll välja ühe idee puhuks, kui poliitikukarjäär peaks ühel ilusal päeval otsa saama.
Nii elava fantaasiaga inimene ei tohi oma annet raisata, kuid peaks rakendama oma mõttelendu seal kus sellest ka ühiskonnale on kasu. Näiteks võiks ta muinasjutukirjanikuna kätt proovida. Vennad Krimmid, H.C. Andersen, kui ka Eesti Rahva ennemuistsete juttude autor F.R. Kreuzwald teeksid talle kindlasti raamaturiiulil ruumi.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles