Vao raamatukogu leidis uue kodu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vao raamatukogu juhataja Ly Vihtol kiidab uusi raamatukoguruume, mis on avarad, valged ja soojad ning kus on  ruumi ka kohapeal ajakirjandust sirvida.
Vao raamatukogu juhataja Ly Vihtol kiidab uusi raamatukoguruume, mis on avarad, valged ja soojad ning kus on ruumi ka kohapeal ajakirjandust sirvida. Foto: Andrus Eesmaa

Sellest nädalast on Vao piirkonna elanikel tihedamalt asja ühe korrusmaja teisele korrusele, sest seal avas uksed Vao raamatukogu. 77 ruutmeetri suurust korterit raamatukoguks remontida kulus 75 000 krooni.

1972. aastast Vao raamatukogu juhtinud Ly Vihtol oli uute ruumide üle rõõmus. «Seni oli meil Vao mõisas ruumi poole vähem ja vanad, ahiküttega toad olid tihti jahedad,» lausus ta.

Nüüd on soe, valge ja ruumikas. «Kui mõis müüki läks, pidime välja kolima. Mul on nii heameel, et parajasti see korter vabanes,» lisas ta.

Ka on Vihtol tänulik inimestele abi eest. «Krohvis, värvis, pani uue laekatte ja tapeedid oma küla mees Meelis Hendrikson, minu pere oli ka kogu aeg abiks,» ütles ta. «Ka teised küla inimesed aitasid värvida ja raamatuid kolida.»

Et kogu asub nüüd teisel korrusel, ei tee muret, pigem on see Vihtoli meelest turvalisem. «Trepiastmed on laiad, seni pole keegi kurtnud,» sõnas ta.

Eraldi on arvuti–, laste– ja suur laenutustuba. Eile oli arvutiklass lapsi täis. Vihtoli ütlust mööda teenindab Vao raamatukogu seitsme ümberkaudse küla elanikke. «Nii palju lugejaid kui praegu, see on üle 300, pole varem olnudki,» lausus ta.

Inimestele meeldib kogus lehti lugeda, nüüd on selleks kümme kohta. Kõige rohkem tahavad maainimesed lugeda maaelust. «Meie kogu kõige populaarsem autor on Erik
Tohvri,» märkis ta.

Koeru vallavanem Jaago Kuriks ütles, et vallas on kokku kolm raamatukogu. «Koeru käib minu teada ka külades laenutamas,» sõnas ta.

Kuriksi meelest on maaraamatukogul palju laiem tähendus kui lihtsalt raamatuid laenutada. «See on ka suhtlemise ja kooskäimise koht,» lisas ta.

Raha Vao raamatukogu uuendada tuli valla eelarvest. «Raamatukogu ootas rahasüsti nii ehk nii, kuid mõisa müük kiirendas investeeringut,» selgitas Kuriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles