Päästeamet kontrollis 143 majapidamist

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees.ee

Eelmisel aastal kontrollis Lääne-Eesti päästekeskuse Järvamaal 143 majapidamises suitsuanduri olemasolu: 18 juhul oli andur valesti paigaldatud ja 7 majapidamises see puudus.

Kokku kontrollis Lääne-Eesti päästekeskus eelmisel aastal 648 kodu kuuest maakonnast.
Kontrollile eelnes tulekahjusündmuste analüüs, millest selgus, kus on kontrollida vaja.

Lääne-Eesti päästekeskuse tuleohutusbüroo juhataja Jaak Jaanso ütles, et kodudes, kus suitsuandur puudus, tegid kontrollijad enamasti suulise ettekirjutuse anduri paigaldamiseks.
Kahel korral algatasid nad väärteomenetluse ja määrasid trahv 300 krooni (mõlemad Pärnumaal Vändras).

Jaanso ütlust mööda oli põhiprobleem andurite vale paigaldus: päästetöötajad juhtisid elanike tähelepanu valesti paigaldatud andurile 118 korral.

Enam levinud oli vale asukohavalik, näiteks suitsuandur oli paigaldatud seinale, aga esines ka «leidlikumaid» lahendusi.
Nii oli ühes majapidamises paigaldatud suitsuandur koos karbiga seinale naela otsa. Teisel juhul oli andur riputatud õmblusniidiga laevalgusti külge.

Inspektorile ütlesid inimesed selgituseks, et nii on kõige lihtsam anduri korrasolekut jälgida ja patareid uue vastu vahetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles