Arvo Sarapuu: nõukogudesse ei lasta opositsiooni raha pärast

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Sarapuu.
Arvo Sarapuu. Foto: Toomas Huik

Keskerakonda kuuluv riigikogu liige Arvo Sarapuu ütles, et riigi ettevõtete nõukogudesse kuuluvad üksnes koalitsiooni parteidega seotud inimesed, sest seal ulatuvad tasud kümnetesse tuhandetesse kroonidesse.


«See on puhas raha küsimus,» sõnas ta.

Sarapuu ütles, et kuigi ka Keskerakonna ja teiste opositsiooniparteide ridades on palju spetsialiste, kellest oleks riigiettevõtete nõukogudes palju kasu, pole neil pole praegu lootuski sinna pääseda.

Ta ütles, et kui räägib Toompeal sellest, et teenib Järvamaa haigla nõukogu esimehena kuus 3000 krooni, hakatakse seal siis nii väikese summa peale naerma.
Sarapuu tunnistas, et riigi selline poliitika on ka omavalitsustesse kandunud. Ta toetas Järva maavanema Tiina Oraste ettepanekut, et on aeg need traditsioonid murda ja nõukogudesse ka opositsiooni saadikud lubada. «Tiina Oraste võiks selle ettepanekuga Isamaa ja Res Publica Liidu juhtide poole pöörduda ja kui riigi tasandil ka opositsioon nõukogudesse lastakse, siis küllap seda järgitaks ka kohalikes omavalitsustes,» lisas ta.

Sarapuu kinnitas, et on siin teistele poliitikutele juba eeskujuks olnud, sest tema juhitavasse haigla nõukogusse pääsesid nii koalitsiooni kui ka opositsiooni esindajad.
Sarapuu juhib lisaks Järvamaa haiglale Paide kultuurikeksuse nõukogu ja kui esimese koha eest saab 3000 krooni, siis teisest koha eest ei saa sentigi. «Kui peetakse vajalikuks, siis võib minu pärast ka seda 3000 kroonist summat kärpida,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles