Järvamaal tohib tänavu vähki püüda

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõevähk
Jõevähk Foto: AP / Scanpix

Keskkonnaministeeriumi tellimusel uuriti eelmisel aastal jõevähi varude seisundit ning muutuseid ja selle tulemusena võimaldatakse tänavu püüki võrreldes eelmise aastaga veidi suuremas mahus.

Uuringuandmetele tuginedes saab tänavu vähki püüda Hiiu, Ida-Viru, Järva ja Pärnu maakonnas ning suurendatakse vähipüügivõimalusi Harju, Saare ja Valga maakonnas. Eelmisel aastal oli Järvamaal vähipüük keelatud.

Uuringu käigus seirati Pärnumaa, Raplamaa ja Järvamaa jõevähi veekogusid ning koostati nende maakondade jaoks tegevuskavad jõevähi kaitseks, varude taastamiseks ja kasutamiseks järgmiseks viieks aastaks.

Uuringu kokkuvõttes öeldi Järvamaa kohta, et võrreldes varasemate andmetega näitasid 2009. aasta uuringu tulemused vähivaru seisundi olulist paranemist.

Vähipüük on tänavu lubatud kalastuskaardi alusel vaid augustis.
Harrastuslikul vähipüügil püüti eelmisel aastal kokku ligi 15 000 jõevähki, millest üle poole olid mõõdulised vähid ja ülejäänud alamõõdulised, mis vabastati püügil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles