Kiiruskaamerale vahele jäänu saab hoiatuskirja

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Alates tänasest alustab politsei kiiruskaamerate fikseeritud lubatud sõidukiiruse ületanutele kirjalike teavituste postitamist.

Politsei- ja piirivalveameti kommunikatsioonibüroo pressiesindaja Mihkel Loide teatas, et nüüdsest saavad kiiruskaameratega fikseeritud lubatud sõidukiiruse ületuste kohta kirjalik teate sõiduki vastutav kasutaja või selle puudumisel sõiduki omanik.

Selles on märgitud rikkumise fikseerimise koht, aeg, mõõdetud sõidukiirus ja ületatud kiirus. «Käesolevas etapis ei kaasne teatisega veel hoiatustrahvi, kirja eesmärk on juhte hoiatada ja teavitada,» selgitas Loide.
Politsei- ja piirivalveameti korrakaitsepolitseiosakonna juht Tarmo Miilits ütles, et kiiruskaamerate kasutuselevõtu eesmärk on tagada piirkiirusest kinnipidamine ning vähendada sellega liiklusõnnetustes hukkunute ja vigastatute arvu. «Tahame, et lõikudel, kuhu kaamerad on paigaldatud, need ka oma rolli täidaksid ning liiklust rahustaksid,» selgitas ta. «Eesmärk on suurendada liiklusohutust, mitte trahve koguda.

Soovime, et kiirust ületavad autojuhid oma käitumise üle mõtlema hakkaksid, ja usume, et paljudele piisab selleks ka teavituskirjast.»
Kuigi teatisele pole esialgu veel märgitud hoiatustrahvi summat, näitab selle saamine siiski kiiruseületuse tuvastamist.

Miilits märkis, et kui praeguses järgus piirdub politseiamet teavituskirjaga, siis edaspidi määrab kiiruseületuse eest hoiatustrahvi mootorsõiduki registrijärgsele omanikule või vastutavale kasutajale, kui too on registrisse kantud. Hoiatustrahvi suurus on 50 krooni iga lubatud sõidukiirust ületava kilomeetri kohta. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles