Pettur küsib olematu lunapaki eest raha

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Politsei palub kaupluste töötajatel olla ettevaatlik viimasel ajal leviva petuskeemi suhtes.


Lääne prefektuuri haldusalal on viimastel nädalatel levinud skeem, kus kaupluse töötajate poole pöördub isik, kes esitab neile lunapaki eest tasumata arve ja nõuab tasu.

Töötaja pole olnud kursis, kas tõepoolest ongi kauplusele midagi tellitud või mõni arve tasumata jäänud, ning on nii valmis sularahas nõutud arve ära maksma.

Lääne prefektuuri kriminaalbüroole on selliseid teateid tulnud nii Pärnust kui ka Paidest, kus kaupluste töötajad on olematute saadetiste eest maksnud.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Hedy Tammeleht lausus, et politsei palub kaupluste omanikel ja töötajatel kindlasti kontrollida, kes on arve esitaja, mis alusel tasu nõutakse ja kas väidetav postisaadetis on tõepoolest tellitud. «Kui teil on kahtlusi selliselt kullerteenuseid pakkuvate isikute suhtes ja lunapakki keegi tellinud pole, andke sellest kindlasti teada politseile,» soovitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles