Kooli ukse tagant kaob varahommikune järjekord

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel aastal olid kümned lapsevanemad kohale tulnud juba kella 8ks.
Eelmisel aastal olid kümned lapsevanemad kohale tulnud juba kella 8ks. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Viimasel kolmel aastal on vanemad, kes on soovinud panna oma lapse Paide gümnaasiumi esimesse klassi, tulnud avalduste vastuvõtmise esimesel päeval juba päiksetõusu ajal järjekorda seisma. Eelmisel aastal täitusid esimese klassi kohad kolme ja poole tunniga.

Tänavu järjekorras seisma ei pea. Eile kinnitas Paide volikogu ühehäälselt uue korra. Määruses on kirjas õpilaste valimise põhimõtted.

Paide gümnaasiumi direktor, linn volikogu haridus- ja kultuurikomisjoni liige Vello Talviste selgitas, et kool võtab tänavu lastevanemate taotlusi vastu 1.-31. märtsini. Avalduse esitamiseks tuleb tulla kooli kohale või saata taotlus postiga. Mingeid dokumente pole vaja juurde lisada.
Pärast seda koguneb komisjon, kuhu kuuluvad hoolekogu, linnavalitsuse esindajad ja kooli töötajad, kes hakkavad taotlusi läbi vaatama. See vajadus tekib juhul, kui esimesse klassi soovijaid on rohkem kui 48, sest just täpselt nii palju lapsi võtab kool vastu.

Talviste selgitas, et vastu võetakse vaid Paide elanike registrisse kantud lapsi. Järgmisena arvestab komisjon, kui kaugel koolist laps elab. Eelistatud on need, kelle kodu on koolile lähemal. «Kel on vanemad õed ja vennad ees, neil on ka väike eelis,» lisas ta.

Pärast komisjoni valikut on vanemad ooatud kooli avaldust vormistama.
Paide ühisgümnaasiumi õppealajuhataja Pille Sink lausus, et kool võtab esimesse klassi astujate avaldusi vastu 2. jaanuarist 31. augustini, seega on lastevanemate avaldused juba praegu oodatud.

Sink soovitas esitada avalduse siiski enne suve, et kool saaks klasse komplekteerida. «Paljud vanemad põhjendavad, et pole enne aega arstitõendit ajada, saan sellest aru, kuid kooli soov on, et vanem kirjutaks avalduse juba kevadel,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles