Koerus tegutses pettur

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koerus esmaspäeval tegutsenud petturit jääb meenutama väärtusetu pudi-padi: peenikese kirjaga midagi täis kirjutatud nn arve, CD, mingi raadio kasutusjuhend ja Tallinna aadressiga arve, mille eest tal õnnestus  pensionärilt välja petta 875 krooni.
Koerus esmaspäeval tegutsenud petturit jääb meenutama väärtusetu pudi-padi: peenikese kirjaga midagi täis kirjutatud nn arve, CD, mingi raadio kasutusjuhend ja Tallinna aadressiga arve, mille eest tal õnnestus pensionärilt välja petta 875 krooni. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Koerus tegutses esmaspäeval pettur, kes ütles end olevat arvutifirma töötaja ja nõudis arvutitesse pandud viirustõrjeprogrammide eest tasu. Teadaolevalt õnnestus tal ühelt inimeselt raha ka välja petta.

Koerus asuva Ülle Lilleäri omanikul Ülle Kluustil oli esmaspäeva lõuna paiku kiire, nagu tavaliselt. Äkki oli poodi sisse astunud pisikest kasvu tumedates rõivastes prillidega mees. «Küsis, kas saan koguduse õpetajale paki edasi anda. Et rendin poepinda koguduselt, vastasin, et saan ikka,» meenutas ta. «Siis selgitas, et tegi õpetajale mingit arvutiparandustööd, rääkis midagi viirustõrjest ja et firma, kus ta töötab, tegutseb kusagil Paide keskväljaku ääres. Nimi oli firmal selline keeruline, algas E-tähega.»

Mees oli võtnud õhukesest sangadega mapist välja väikese arveblanketi mõõtu paberilehe. «See oli peenikese kirjaga midagi täis kirjutatud, kirjutas kohapeal veel lisakski ja ütles, et tal jäid finantsid pooleli ja et kirikuõpetajat parasjagu pole, maksku ma talle 875 krooni ära – kirikuõpetaja lubanud kohe mulle tasuda,» selgitas Kluust.

Kluust tegi mehele selgeks, et ta maksaks küll, kui kirikuõpetaja oleks palunud tal seda teha. Muidu ta võõraste rahaasjadega ei toimeta.

Seepeale küsinud mees veel, kes on Januse Käo pubi omanik – ta teinud tallegi arvutitööd. «Rääkides ta kogeles, paistis, et pabistab, käitus koomiliselt ja ta käed olid silmatorkavalt punased,» ütles Kluust. «Vaatas otsivalt välja, kus tema ülemus on, ja kui sai lõpuks aru, et minult ta raha ei saa, haaras paki ja läks ära.» Kluust oli kindel, et mees oli autoga, kuigi lilleäri juurde see pargitud polnud.

Järgmisena seadnudki mees sammud pubisse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles