Koeru tahab naabritega ühinemist arutada

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pitka matkal allkirjastasid Kareda vallavanem Triin Pobbol ja Järva-Jaani vallavanem Arto Saar esimese sõpruse ja hea tahte lepingu, mida kinnitasid kallistusega.
Pitka matkal allkirjastasid Kareda vallavanem Triin Pobbol ja Järva-Jaani vallavanem Arto Saar esimese sõpruse ja hea tahte lepingu, mida kinnitasid kallistusega. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Koeru volikogu otsustas neljapäeval hakata tõsiselt kaaluma teiste omavalitsustega liitumist ja tegi aruteluettepaneku veel kolmele naabrile. Juuni lõpuks loodavad koerulased jõuda ühinemise otstarbekuses selgusele.

Koeru vallavanem Aldo Tamm selgitas, et volikogu otsustas eelmisel nädalal moodustada komisjoni, kes hakkab arutama, kas liitumine mõne teise omavalitsusega on otstarbekas või mitte.
Kuueliikmelisse töörühma kuuluvad nii opositsiooni kui ka koalitsiooni esindajad. «Otsus võeti vastu ühel häälel,» lisas Tamm.

Teiseks teeb Koeru vald naabritele, Kareda, Järva-Jaani ja Roosna-Alliku vallale ettepaneku moodustada samasugune komisjon ja siis veel üks ühine töörühm. «Selleks et see poleks järjekordne komisjonide komisjon, nagu oleme siin viimaste aastate jooksul näinud, on Koeru komisjonile tehtud ülesanne 30. juuniks ühinemisvajadust selgitada ja esitada volikogule omad seisukohad,» selgitas ta.
Tamm sõnas, et ühisarutelude eesmärk on selgitada, millistel tingimustel on liituda võimalik ja kas see on mõistlik.
Tamme seisukoht on, et selle järele on lausa karjuv vajadus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles