Paide kontserdimaja võiduprojekt selgub sügisel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Nädala keskel kohtusid kultuuriminister Laine Jänes, Paide linnapea Kersti Sarapuu, abilinnapea Piret Sapp, Paide kultuurikeskuse direktor Ülle Müller ja Eesti Kontserdi juht Marko Lõhmus, et täpsustada Paide kontserdimaja arenguplaane.


Kultuurinminister Laine Jänese ütlust mööda on Paide kontserdimaja Eesti kontserdimajade ketis riikliku tähtsusega objekt, mille ehitamiseks on võimalik leida struktuurifondide raha aastateks 2013-2020.


Praegu on Tartu, Pärnu ja Jõhvi kontserdimajade arenduste kogemustele toetudes koostamisel Paide kontserdimaja ruumiprogramm, täpsed ruumivajadused on kaardistanud ka Paide kultuurikeskus ja muusikakool. 


Mais 2010 esitatakse Eesti kultuurkapitalile taotlus arhitektuurikonkursi läbiviimiseks, Paide kontserdimaja projekti ja detailplaneeringu eskiisi võitnud töö kuulutatakse välja sügisel.


Paide linnapea Kersti Sarapuu märkis, et linnavalitsus toetab igati Paide kultuurikeskuse saamist nüüdisaegseks ja multifunktsionaalseks kontserdimajaks Eestimaa südames.


Kontserdimaja on kavas avada 2014. aasta algul. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles