Kirnasse tuleb ringristmik

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Indrek Tegelmann/Kuma

Maanteeamet kuulutas välja riigihanke Paide ja Türi vahelise tee Kirna teelõigu ümberehituseks, mille suurim muutus on tavaristmikku asendav ringtee.

Ida regionaalse maanteeameti direktori asetäitja Jaan Võsu ütles, et riigihange on välja kuulutatud ja kui kõik läheb plaanipäraselt, saab Kirna 1,2kilomeetrine lõik tänavu korda. «Praegu on veel lootust, et ka Reopalus saavad tööd tehtud, kuid seal pole siiski midagi kindlat,» lisas ta.

Võsu selgitas, et Kirnasse tuleb ka kergliiklustee, mis ühendab Paide ja Türi poolt tulevaid eelmistel aastatel ehitatud kergliiklusteid.
Et kergliiklusteed asuvad Paide ja Türi vahel eri teepooltel, tuleb Kirnas reoveepuhasti juures sõiduteele ülekäigurada.

Senist ristmikku hakkab Kirnas asendama ringtee. Võsu ütlust mööda on ringteed tarvis selleks, et kui paarikümne aasta pärast liikluskoormus suureneb, kulgeks liiklus ikkagi probleemideta.
Suurt ajakadu ringtee autojuhtidele Võsu väitel ei tähenda, sest kui ligidusse tuleb ülekäigurada, peavad juhid nagunii kiirust vähendama.

Millal Kirnas ehitustööd algavad, kaua need kestavad ja mis kõik maksma lähe, selgub Võsu selgitusel siis, kui riigihange on läbi ja ehitajaga leping sõlmitud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles